Arculattervezés – azoknak, akik nem elégednek meg a középszerűséggel


Úgy gondolja, hogy ha egy termék vagy szolgáltatás kiváló, akkor nem kell a „körítés”? Pedig a nulladik találkozás egy vevővel, vagy ügyféllel fontosabb, mint az első. El tudja képzelni, mennyi üzleti találkozóig el sem jutott, mert a nulladik benyomás, illetve találkozás már döntött a „bizalom kérdésében”?

Kerülje el, hogy elbukjanak az üzletek már az első, személyes találkozás előtt! Méghozzá profin kivitelezett arculattervezéssel. Hogyan tudok én ebben segíteni?

Első benyomás keltésére csak egyszer van lehetőség. Közhely? Mégis igaz.

Cégvezetőként, vállalkozóként, kiadó munkatársaként Ön is tisztában van ezzel? Ezért elkövet minden szükséges lépést ahhoz, hogy az első személyes találkozáskor, a kapcsolatfelvételkor jó benyomást keltsen?

Már elkésett vele.

Ugyanis az igazi kapcsolat nem az első találkozáskor kezdődik.

Több múlik a nulladik benyomáson, mint gondolná

El tudja képzelni, mennyi üzleti találkozóig el sem jutott, mert a nulladik benyomás, illetve találkozás már döntött a „bizalom kérdésében”?

A nulladik találkozásért felelős minden olyan elem, eszköz, vagy csatorna, mely Önt; vállalkozását; termékét; projektjét mutatja be. Lehet ez egy ügyfél véleménye, a szakmai hozzáértését prezentáló cikkek soksága, egy névjegykártya vagy plakát, esetleg egy hírlevél, de cégének a honlapja is. Annak kinézete, arculata egy nulladik találkozást hoz létre Ön és a vevő között. Mindez építheti vagy rombolhatja a megítélését.


Éppen úgy, mint egy termék csomagolásánál…

Egy hatalmas szupermarketben, egy vásárlás alatt akár több ezer termék kerülhet az Ö látóterébe. Mindezekről pedig – akár tudat alatt - véleményt alkot.

A termékek kinézete, annak csomagolása, színe alapján. Sőt, meg is tudja tippelni, mely termék milyen árkategóriába tartozik. A silány minőségű csomagolásról, hasonló minőségű termékre következtet, ugye? A vonzó arculatot viszont a jobb minőséggel azonosítja.

Az Ön honlapja megfelelő „csomagolásban” várja a potenciális vevőit? Vajon a jelenlegi névjegykártyája vagy honlapjának logója megfelelően tükrözi a vállalkozása lényegét és igényességét?

 

Éppen úgy, mint egy állásinterjún…

A meggyőzően megírt önéletrajz - mely felkelti a potenciális munkaadó figyelmét- már fél siker egy álláshirdetésre való jelentkezéskor. A sok-sok egyforma jelentkező közül bizony nem olyan egyszerű kitűnni a tömegből. Éppen így van ez az élet legnagyobb állásinterjúján is.

Ön mit tesz, ha megnyit egy, az Ön számára ismeretlen honlapot? Netán kezébe akad egy névjegykártya, vagy megpillant egy plakáthirdetést? Még csak nem is találkozott a cég tevékenységével, de a nulladik benyomás alapján máris ítél. Éppen így van ezzel az Ön célcsoportja is. 

Miért olyan fontos egy profi arculattervezés?

Egy vállalati arculat kialakítása legalább olyan fontos, mint maga a tartalom, vagy a cég tevékenysége. Az Ön cégének, vagy terméknek az eladhatósága nagymértékben függ a cég arculatának minőségétől; és attól, hogy a tartalmat mennyire tükrözi az arculat.

A jó borhoz igenis kell a cégér!

Az arculattervezés előnyei

  • Segít a marketingben: a vonzó arculat a jobb minőséggel azonosítható

Az arculattervezés a tartalomnak a formába öntése. E kettőnek együtt kell működnie. A célcsoport eléréséhez nélkülözhetetlen a forma, valamint az arculattervezés. Ha egy minőségi szolgáltatás, vagy termék arculata nem rezonál a tartalommal, könnyen felejthetővé válik, de ez fordítva is igaz. „Mert egy kép akár többet mond ezer szónál.”

  • Az arculat felismerhetővé és emlékezetessé tesz

A forma emlékezteti a vevőt a kapott szolgáltatásra és egymáshoz kapcsolja a kettőt. Ebben foglaltatik a logó, a tipográfia stílusa, a színvilág is. Ezért ha tudatosan alkalmazza a különböző vizuális elemeket - melyek ráadásul összhangban vannak a cégkultúrával, a vállalkozás kommunikációjával - egy szerethető image-t építhet.

  • Motiváltabb munkaerő? 

Vállalkozása sikerén dolgozó munkatársai számára lehetőséget kínál, hogy azonosulhassanak a vállalkozás céljaival. Az egységesség érzését építi.

  • Vonzóbb cégprofil

Egy-egy álláshirdetés során is vonzóbbá teheti cégét a szakmailag kvalifikáltabb munkaerők részére.

Legyen szó logóról, belső és külső kommunikációs elemekről - mint névjegykártya, hírlevél, plakát - én létrehozom az Ön márkájának a stílusát! Ez már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága!

  • Arculattervezés a sajátos cégarculatért – Mely megkülönbözteti a konkurenciától 

Egy, a cégfilozófiával harmóniában levő arculattal segítek Önnek érdeklődőket találni, majd azokat vevőkké formálni! Az általam megtervezett arculattal, cége és terméke egyenesen vevőihez fog szólni!

Mert minden vállalatnak van „arca”. A tartalmi és a formai jegyek egyazon fontossággal bírnak a benyomáskeltésben!

Minek költsön arculattervezésre összegeket, amikor a „lényeg” a terméken és a munkatársak hozzáállásán múlik?

Ne vegye félvállról cége, terméke, vagy projektje megítélésének kérdését! A megjelenés egy cég tevékenységének vizuális kommunikációja. Ön ugyanúgy kommunikál a célpiaccal akkor is, ha vizuális elemekkel teszi mindezt, és nem hús-vér emberekkel!

A cégarculat tükrözi vissza a vállalkozás minőségét! Közölje ezt a vevőivel!

 

Vállalkozásának céljait, történetét, filozófiáját és belső értékeit is figyelembe véve tervezem meg Önnek vállalatának, honlapjának, termékének, projektjének arculatát.  Mert az Ön cégét nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni! Keressen még ma!